حرکتی جهادی برای احیای مزار شهدای کرخه نور

شهدای کرخه نور داستان عجیبی دارند و مظلومیت شان انسان را به تفکر وا می‌دارد که برای امنیت و آسایش ایران امروز چه سختی‌ها که را متحمل نشدند.
اوایل جنگ یعنی آبان ماه سال 1359، نیروهای عملیاتی سپاه اهواز برای ضربه زدن به نیروهای بعثی عراق مستقر در منطقه عمومی کرخه نور شبیخون را تدارک می‌بینند.
کار شناسایی و مخفی کردن اسلحه و مهمات رزمندگان اسلام توسط اهالی روستاهای کرخه نور انجام می‌شود و در کنار رزمندگان سپاه اهواز در عملیات‌های شبانه علیه دشمن شرکت می‌کنند و به خانه‌های خود باز می‌گردند تا اینکه زمان اجرای عملیات فرا می‌رسد، با حضور مردم منطقه، دشمن در این منطقه ضربه سختی متحمل می‌شود.
نیروهای عراقی که متوجه همکاری و شرکت مردم ولایت‌مدار روستاهای کرخه نور در عملیات می‌شوند با تعداد زیادی تانک و زره پوش‌های جنگی به روستاها یورش می برند و پس از آتش زدن آنجا 28 نفر از مردان این روستاها را همراه خود می‌بردند که دیگر کسی از سرنوشت آنها اطلاعی پیدا نمی‌کند تا بعد از آزاد سازی منطقه توسط رزمندگان اسلام در عملیات بیت المقدس، کار پاک سازی و تسطیح اراضی توسط جهاد سازندگی آغاز می‌شود در هنگام کار، جهادگران تپه‌ای را در 30 کیلومتری شهرستان هویزه مشاهده می‌کنند که صحنه‌ای مشکوک به نظر می‌رسد، وقتی تفحص دقیق صورت می‌گیرد متوجه پیکر زنده به گور شده 28 تن از مردان روستاهای کرخه نور می‌شوند که در سال 59 توسط عراقی‌های بی رحم اسیر شده بودند.


پس از شناسایی پیکرهای مطهر شهدا، خانواده‌های معظم آنها تصمیم می‌گیرند که آنها را در جوار شهدای هویزه، یعنی شهید علم الهدی و یاران باوفایش که در عملیات نصر به فیض شهادت نائل آمده اند به خاک سپارند.

مزار شهدای کرخه نور مدتها به دلایل نامعلوم و علیرغم همجوار بودن با مزار شهدای گرانقدر هویزه مورد غفلت واقع شدند و هیچگونه فعالیت فرهنگی در مزار این شهدا انجام نمی شد که این غفلت البته آثار منفی فرهنگی نیز در بین مردم بومی منطقه در پی داشته، تا اینکه در راهیان نور سال 96-97 موسسه جهادی و خیریه امام موسی صدر در حرکتی خودجوش و جهادی علیرغم بی مهری های فراوان و سنگ اندازی های مسئولین ذی ربط، توانست پس از سال ها جریانی فرهنگی در مزار شهدای کرخه نور ایجاد نماید، این اتفاق فرهنگی بازخوردهای خوبی در راهیان نور کشور و خوزستان و علی الخصوص خانواده های آن ها و مردم بومی آن خطه در پی داشت. چرا که شاهد بودند پس از سالها حضور زائران راهیان نور در منطقه و عدم توجه فرهنگی به شهدای مدفون در کرخه نور، این بار مزار کرخه نور شاهد حضور زائران بسیاری از سراسر میهن عزیزمان است.

سیدعلی ابراهیمی مدیر موسسه جهادی و خیریه امام موسی صدر در خصوص این اتفاق فرهنگی می گوید: از زمان شروع حرکت فرهنگی راهیان نور در کشور برای اولین بار است که چنین اتفاق فرهنگی و با این کیفیت در یادمان کرخه نور برگزار می شود. وی گفت: در اجرای این برنامه هیچ حمایتی از مسئولین اصلی جریان راهیان نور صورت نپذیرفت و ما با استفاده از نذورات و هزینه های شخصی برنامه های این حرکت فرهنگی را پیش بردیم. ابراهیمی گفت: بیش از سی میلیون تومان برای این اتفاق فرهنگی هزینه صورت گرفت. مدیر موسسه جهادی امام موسی صدر گفت: اهم اقدامات و برنامه های فرهنگی که در این مدت صورت پذیرفت از قرار؛ پذیرائی از زائران کاروانهای راهیان نور، برپایی نماز جماعت، برگزاری مراسمات دعا و روایتگری با حضور مداحان، راویان و یادگاران هشت سال دفاع مقدس، ایجاد مکان استقرار کاروانها برای استراحت، برگزاری تئاتر میدانی با موضوع واقعه شهدای مزار، فضاسازی مزار شهدا، برگزاری مسابقه عکس و دلنوشته و ایجاد کانالهای در فضای مجازی با محوریت معرفی شهدای کرخه نور و سبک زندگی بوده است. ابراهیمی در پایان از جوانان انقلابی که به عنوان خادم الشهدا در این مزار حضور پیدا کردند و در برپایی این اتفاق فرهنگی یاری نمودند قدردانی و تشکر نمود.






همچنین بخوانید...

11 تير 1399 راه ماندگار موسسه جهادی و خیریه امام موسی صدر راه ماندگار شهید بوعذار شهدای عشایر شهدای دانشجو شهید علم الهدی یادمان هویزه مزار شهدای کرخه نور خوزستان راهیان نور

دیدگاه خود را بنویسید

  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...
عضویت خبرنامه
عضو خبرنامه ماهانه وب‌سایت شوید و تازه‌ترین نوشته‌ها را در پست الکترونیک خود دریافت کنید.
آدرس پست الکترونیک خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...
بایگانی نوشته‌ها
موردی وجود ندارد.