- نویسنده حمید داود آبادی
- ناشر انتشارات شهید کاظمی
- تعداد صفحات 100 صفحه
- وزن 127 گرم
- قطع رقعی
- نوع جلد جلد نرم
محصولات مرتبط
توضیحات اجمالی
این کتاب، نگاهی است کنجکاوانه به این گروگانگیری که طولانیترین گروگانگیری چهار نفره در قرن اخیر است. این مجموعه، چکیده حدود ۲۵ سال تحقیقات شخصی یک رزمنده، خبرنگار، پژوهشگر و نویسنده در ایران و لبنان است که پیش روی شما قرار گرفته است. کتاب سی و هفت سال نوشته حمید داوودآبادی نگاهی دارد به طولانیترین گروگانگیری ۴ نفر در قرن اخیر. ۳۷سال پیش، در گرمای ظهر روز یکشنبه ۱۳ تیر ۱۳۶۱ (۴ جولای ۱۹۸۲میلادی) اتومبیل سفارت جمهوری اسلامی ایران در بیروت، در پست بازرسی برباره در شمال بیروت متوقف شد. داخل ماشین ۴ ایرانی حضور داشتند:حاج احمد متوسلیان، فرمانده تیپ ۲۷محمد رسولالله ص که از طرف شورای عالی دفاع به فرماندهی قوای محمد رسولالله انتخاب، و همراه با حدود ۱۰۰۰ نفر نیروی رزمنده، به سوریه و لبنان اعزام شده بود.سیدمحسن موسوی، کنسول سفارت ایران در بیروت. کاظم اخوان، عکاس و خبرنگار خبرگزاری ایرنا. تقی رستگارمقدم، رزمنده بسیجی و راننده اتومبیل.
داودآبادی که طی سالهای گذشته بارها در فضای مجازی و مطبوعات (حتی با انتشار کتاب «کمین جولای ۸۲») درباره این مسئله صحبت کرده، اینبار با این کتاب تصمیم گرفته حرفهای اول و آخر را بزند و پرونده را برای خودش ببندد. او میگوید هرآنچه را در اینباره میخواسته یافته و از این به بعد دیگر نه دربارهاش چیزی خواهد گفت: نه در فضای مجازی خواهد نوشت. همچنین در سطور پایانی کتاب مورد اشاره نوشته است: «چهار بزرگوار که نگاه و نظر آنان که از بزرگان مملکتی هستند، نتایج تحقیقات ۲۵سالهام درباره این پرونده را هم تأیید کردند و هم باعث شدند تا به این شعر زیبا و مهم باور پیدا کنم: هرکه را اسرار حق آموختند/ مهر کردند و دهانش دوختند.» او همچنین ابتدای کتاب به ضدونقیضبودن اخبار و اطلاعاتی که تا امروز درباره چهار دیپلمات ربودهشده ایرانی در لبنان منتشر شده است، اشاره کرده و گفته در کتابش تلاش کرده با نگاه به ادعاها، نقبی به حقیقت بزند.
کتاب «سیوهفت سال» محصول گردآوری و تألیف است؛ به اینمعنی که داودآبادی مطالب گذشته خود را گردآوری کرده و مطالب جدیدی را هم به آنها افزوده است. همچنین کتاب دارای دو لحن در نوشتار است. لحن اول، مربوط به خاطرهگویی یا دلنوشتههای داودآبادی است و لحن دوم به مطالب و اتفاقات مستند مربوط میشود.
حرف کلی کتاب «سیوهفت سال» و اصطلاحاً جان کلامش، این است که مسئولان مملکتی میدانند برای چهار دیپلمات ایرانی چه اتفاقی افتاده و چه سرنوشتی داشتهاند، اما معلوم نیست طبق کدام مصلحت، خبر واقعی را به خانوادههای منتظر آنها و مردم کشور نمیدهند. او در گفتوگویی که چندسال پیش با سایت خبر مشرقنیوز داشته و به عنوان یکی از یادداشتهای پایانی کتاب، بازنشر داده شده، میگوید: «من مستندات زیادی دارم که تکلیف حاجاحمد را معلوم میکند، اما جایگاه حقوقی ندارم که بخواهم آن را بیان کنم.»
دیدگاه خود را بنویسید