کتاب پایگاه منتظران شهادت

روند شکل گیری و عملکرد قرارگاه کربلا از آغاز تا پایان عملیات طریق القدس

از {{model.count}}
  • کتاب
  • کنگره سرداران و شهدای خوزستان
  • محصول مورد نظر موجود نمی‌باشد.
    تعداد
    نوع
    • {{value}}
    مقایسه
    کمی صبر کنید...
    • نویسنده عبدالرضا سالمی نژاد
    • ناشر نیلوفران
    • تعداد صفحات 348 صفحه
    • وزن 650 گرم
    • قطع وزیری
    • نوع جلد گالینگور
    • تعداد جلد جلد اول

    توضیحات اجمالی

    قرارگاه کربلا به عنوان فرایندی از تلاش ها و عملیات رزم قوای اسلام، حاصل وحدت فرماندهان سپاه و ارتش در طرح ریزی و اجرای عملیات آزاد سازی بود که روند و چگونگی شکل گیری آن با پیشینه وقایع و حوادث میادین رزم در این کتاب مورد بررسی قرار می گیرد. به لحاظ نقش قرارگاه کربلا در ساماندهی، سازماندهی و فرماندهی صحنه های جنگ در جغرافیایی خوزستان و اهمیت این قرارگاه در مدیریت عملیات، این تحقیق تلاش دارد صحنه های جنگ را در سطح کلان بررسی کرده و تصمیمات راهبردی قوای اسلام را در مقابل دشمن اشغالگر مورد ارزیابی و بازبینی قراردهد؛ با این همه اشاره به مصادیق، پرداخت به جزئیات و بیان خاطرات مهم فرماندهان و نیروهای موثر رزمنده ومسئولین استانی و کشوری در راستای مفاهمه بیشتر وآشنایی خوانندگان با وضعیت های پیش آمده، صورت گرفته است.

    در فصل اول کتاب، ضمن مطالعه خوزستان در گذر زمان موضوعاتی از جمله خوزستان در دوره باستان و در دوره اسلامی تا وضعیت کنونی طرح شده و همچنین تقسیم بندی جغرافیایی، اقتصاد و منابع طبیعی این استان که همواره عامل اصلی طمع  ورزیدن دولت ها و نیروهای بیگانه به این استان بوده است، به صورت اجمالی و گذرا پیش رو قرار داده شده است. تلاش این تحقیق بر این است که ضمن بیان روند تشکیل قرارگاه کربلا، عملکرد این قرارگاه را در چهارچوب ماموریت های تعریف شده در دوران دفاع مقدس و سالهای پس از آن تاکنون، در قالب چند جلد کتاب در معرض دید مخاطب خود قرار دهد که کتاب حاضر اولین جلد از این مجموعه می باشد.در بخشی از این کتاب می خوانیم :
    "در اصل سپاه در مردادماه سال 1358 تشکیل شد و اولین دوره آموزشی سپاه را در نیمه دوم همان ماه در پادگان کرخه آغاز کردیم و ما 26 نفر بودیم که در این دوره حضور داشتیم و به دو قسمت تقسیم شدیم یک قسمت به مرز اعزام شدیم و یعنی دقیقاً نصف نیروهای سپاه به مرز رفتیم که بیانگر حساسیت مرز و توجه ها را به آن می باشد، و نصف دیگر به دزفول. 13 نفری که به مرز رفتیم باید در هفت، هشت پاسگاه، هفتاد کیلومتر از مرز را پوشش می دادیم. آقای نجف علی قپانچی و مرحوم احمدی می گفتند که ما وقتی به مرز رفتیم کلید پاسگاه را از یک چوپان مرزنشین تحویل گرفتیم. یک روز من به همراه حسین پیرایه و محمدخادمی که مثل دو برادر دیگرش بعدها به منافقین پیوست، برادر بزرگشان فکر کنم محمود بود. در سالهای قبل از انقلاب، در تمام فعالیت ها نیز همراهمان بود. فروردین ماه 1358 بود یعنی 40 روز بعد از پیروزی انقلاب، به ذهنم رسید که توجهی به مرز نشان بدهم. با یک جیپ و یک عدد دوربین صحرائی، مرز را از مهران تا چزابه بررسی کردیم. مثلاً سری به پاسگاهها می زدیم و اطلاعاتی از اوضاع آنجا به دست می آوردیم."

    نویسنده
    عبدالرضا سالمی نژاد
    ناشر
    نیلوفران
    تعداد صفحات
    348 صفحه
    وزن
    650 گرم
    قطع
    وزیری
    نوع جلد
    گالینگور
    تعداد جلد
    جلد اول

    دیدگاه خود را بنویسید

    • {{value}}
    این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
    دیدگاه خود را بنویسید.
    کمی صبر کنید...